Ratsumieskillan lippu

Ratsumieskillan lipun kuvaus
Ratsumieskillan Lippu on keltainen (aselajin väri), samoin tupsut ja reunahapsut. Keskellä kummallakin puolella Jääkärikunniamerkki, jonka numero ”27” on Jääkäriliitto ry:n suostumuksella vaihdettu HRR:n hirvenkallotunnukseen. Risti musta, seppele vihreä, kallo hopeanharmaa ja leuan takana kulkeva deviisinauha tummanpunainen (HRR:n väri). Kuvio viittaa jääkäriperinteisiin (KRjR). Lipun kärjen kaulaan ovat Karjalan Ratsujääkärirykmentin perustajajääkärit solmineet jääkärivihreän ja puna-mustan nauhan. Lippu on kiinnitetty Ratsujääkäriosasto/JP 27:n peitseen. Lipun on piirtänyt Olle Harjapää ja se naulattiin 9.9.1972 ja sen on valmistanut Käsityön ystävät Helsingissä.

Lipun tuonti killan vuosikokoukseen
Killan alkuperäisen pysyväismääräyksen mukaisesti lippu tuodaan killan vuosikokoukseen ratsain laukaten lipunkantajan ollessa pukeutuneena M/36 pukuun punaisine housuineen. Käytännön syistä tästä hienosta yksityiskohdasta on luovuttu.

Lippu Symbolina
Symboli on asia, joka edustaa jotakin toista asiaa siten, että niiden välillä on vain sopimuksenvarainen yhteys. Esimerkiksi lippu voi edustaa tiettyä joukkoa.
Sana tulee kreikan kielen sanasta symbolon (sopimus, tunnus; sanaosat syn adverbi: yhteen ja ballein verbi: heittää, liittää) tai sen latinankielisesta vastineesta symbolum. Mainittuja sanoja vastaa suomen kielessä lähinnä vertauskuva ja tunnusmerkki.

Joukko-osastotunnus Hubertus